100 förebilder som arbetar för ett bättre Sverige

Nyhet
Postad den 2019 M10 17 4:39 AM
Liv1

”Sveriges framtid berättar” är Fryshusets verksamhet Liv1’s nya magasin med 100 förebilder som släpps idag, den 17 oktober. Genom att visa upp några av de många människor som varje dag arbetar för att göra Sverige bättre, vill Liv1 nyansera stereotypa fördomar och bidra till en mer rättvis bild av dagens Sverige.

– Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och i en värld som blir allt mer global. Det bidrar till innovation, tillväxt och kulturella utbyten. Trots detta syns sällan de förebilder som bidrar till Sveriges mångfald på affärstidningarnas förstasidor. Det vill vi ändra på! Säger Linda Åldal, redaktör och grafisk formgivare på LIV1/Fryshuset

Magasinet ”Sveriges framtid berättar” går ut som en bilaga med Veckans Affärer den 17 oktober och når 13 500 prenumeranter. I magasinet presenteras 100 förebilder från hela Sverige, människor med olika bakgrunder, erfarenheter och berättelser som bidrar till en positiv förändring i samhället. Liv1 vill med magasinet bidra till en mer rättvis bild av dagens Sverige, nyansera stereotypa fördomar och skapa förutsättningar för en positiv framtid för alla. 

– Mångfaldens roll behöver skrivas om. Mångfald handlar inte om välgörenhet eller socialt ansvarstagande, utan det handlar om moral och en tro på människors lika värde, säger Rahwa Dagnew, redaktör och projektledare på LIV1/Fryshuset.

Läs magasinet online här:  https://www.e-magin.se/paper/qprfbp91/paper/1#/paper/qprfbp91/1

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.