Faiaz Dowlatzai vann pris i Ortens bästa penna!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-9-29
verksamhet Tillsammans för Sverige

Förra söndagen hade Förenade förorter prisceremoni i Ortens bästa penna på kulturhuset i Vällingby. På första plats i kategorin bok kom Faiaz Dowlatzai för hans bidrag ”Psykologen”.Faiaz har varit aktiv i Fryshusets verksamhet Tillsammans för Sverige där han utvecklade sitt skivande och även fick sin första publik.

– Det var under Tillsammans för Sveriges läger som jag fick motivation att fortsätta skriva. Då jobbade jag på manuset till boken ”Resan” men jag hade inte haft personer att dela materialet med och få feedback ifrån. Genom att jag framförde min story som handlade om min resa till Sverige fick jag testa att dela den berättelsen och fick även inspiration och tips på hur den kunde utvecklas.Jag tänker ofta tillbaka på lägret och hur det var en spirituell resa för mig. Gemenskapen som vi delade, lekarna vi körde och människorna vi träffade. Det blev som en familj och det är just så speciellt att alla är välkomna i Tillsammans för Sverige, oavsett vilken religion eller bakgrund man har.Genom nätverket i Fryshuset fick jag kontakt med min nuvarande arbetsgivare Svenska kyrkan som jag idag skriver blogg för.Mitt tips till andra unga som vill utveckla sitt skrivande är att våga berätta det de har i sitt hjärta. Att inte hindra sig själv men att samtidigt göra det roligt.

Fryshuset gratulerar Faiaz och önskar han all lycka med sitt framtida skrivande! ✏️

Här kan ni läsa Psykologen.

Foto: Joacim Gustafson / Riksteatern

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår