Fortsatt IOP mellan Fryshuset, Göteborgs stad och Skyddsvärnet

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2019-12-20
plats Göteborg

Ett trettiotal ungdomar har fått jobb, färre hänger i Nordstan och läget har blivit lugnare. Det visar en uppföljning av Göteborg Stads, Skyddsvärnets och Fryshusets arbete för att stötta utsatta ungdomar i city. Nu fortsätter samarbetet under 2020.

Social resursnämnd har under onsdagen beslutat om fortsatt idéburet offentligt partnerskap, IOP, med Skyddsvärnet och Fryshuset för att öka tryggheten och fånga upp utsatta ungdomar i och omkring Nordstan. Nämnden har beviljat 4,4 miljoner kronor för arbetet under det kommande året, 2020. Det innebär bland annat fortsatta satsningar på en lokal där de unga kan få stöd, samt på Fryshusets mobila stödteam och Skyddsvärnets skyddsbuss.

Fryshusets mobila stödteam har funnits i Nordstan tre kvällar i veckan för att skapa relationer med ungdomarna och visa vad de kan göra istället för att vistas i köpcentret, till exempel i olika gruppverksamheter och program på Fryshuset. De har haft samtal med i genomsnitt 50 ungdomar per kväll.

-Vi har sett en rejäl minskning av antalet ungdomar som hänger i Nordstan sedan vi startade Mobila teamet. Flera har hittat andra alternativ till att hänga i Nordstan och insett att det inte är något bra liv, säger Julian Kronqvist, verksamhetsansvarig för det mobila stödteamet.

Läs hela pressmeddelandet från Göteborgs stad här!

För mer information, kontakta: 

Julian Kronqvist, verksamhetsansvarig, Fryshuset Göteborg
Telefon: 076-001 07 74
E-post: julian.kronqvist@fryshuset.se