Fryshuset Helsingborg skapar sammanhållning genom graffiti

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-9-30
plats Helsingborg

I september startade ”Graffiti academy” i Fryshuset Helsingborg. Projektet går ut på att använda passionen för graffiti för att skapa en social plattform för de unga deltagarna.

På Fryshusets mötesplats i Helsingborg har de kört graffiti i snart två år. Intresset bland de unga finns men lokalerna är begränsade för stora målningar. Positivt är att Helsingborg stad upplåtit två stora lagliga väggar för allmänheten att måla på och de kommer Graffiti Academy använda sig av.

– Projektet går ut på att bejaka de positiva effekterna av graffiti. Det är låga trösklar att komma in och vi använder intresset för att skapa en sammanhållning. Vi jobbar med bokstavsbaserad graffiti som konst och bildspråket handlar om bokstavsformer och färgläggning inspirerad av 70/80-tals graffiti. När man väl står och jobbar brukar vi få in snack om olika saker som värderingar och annat. Det blir en bra social plattform och skapar en fin sammanhållning säger ungdomsledare Yonas Lindskog.

Under höstterminen träffas gruppen en gång i veckan med fler tillfällen under loven. Gruppen har plats för tolv deltagare. Graffiti academy är ett nygammalt projekt som fanns under 1992-1994 i Fryshusets gamla lokaler i Stockholm.

Lee Spångberg också kallad ”Brain” är konstnären som skapat loggan och jobbade även som lärare i den gamla akademin.

För frågor och kontakt, vänligen skriv till: yonas.lindskog@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår