Fryshusets grundare Anders Carlberg

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 1/4/2023

Det är tio år sedan Fryshusets grundare Anders Carlberg lämnade oss. Vi skänker därför en extra tanke till Anders och vad han har betytt. Anders var en gränslös, outtröttlig och modig eldsjäl. Hans tro på människor och deras förmåga att växa och utvecklas var fullkomligt obeveklig. Mest av allt trodde han på dem som ingen annan trodde på, de som inte ens trodde på sig själva. Han inspirerade människor att praktisera medmänskligt mod, och insikt kring att det är när vi stänger ute människor som det blir farligt.

Även om vi är många som saknar Anders så är han högst närvarande för oss på Fryshuset. Han är närvarande i vår värdegrund, våra verksamheter och i samtalen med unga.

Vi befinner oss i en tid då förebilder som Anders är högst relevanta. Människor som fortsätter tydliggöra människors lika värde och som fortsätter skapa hopp, bygga broar och som ser inkludering som en del av lösningen.

Foto: Erich Stering

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår