Glädjande nyheter: Fryshuset gymnasium kan öppna upp programmen för elever med autismspektrumtillstånd (AST)!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 3/18/2022
verksamhet Fryshuset gymnasium

Utbildningsnämnden beslutade den 17 mars att införa ett fast belopp – ett så kallat  strukturbidrag för gymnasieskolans nationella program med specialpedagogisk verksamhet. Det gör att Fryshuset gymnasium återigen kan öppna upp de eftertraktade programmen för elever med autismspektrumtillstånd (AST).

Stockholm stad införde under 2021 nya regler som innebar att det inte längre var möjligt för Fryshuset gymnasium och flera andra skolor att bedriva gymnasium för elever med behov av specialpedagogiska program. De nya reglerna gjorde att 70 procent av alla ansökningar om extra resurser under 2021 avslogs. Fryshuset och flera andra skolor med AST-program fick lägga ner eller planerade att stänga de här programmen.

Vi är därför extra glada att politiken och förvaltningen har lyssnat på Fryshuset och andra aktörer/vårdnadshavare som har drivit på den här positiva förändringen.

Nu ger vi förutsättningar för fler elever att tillgodogöra sig sin rätt till utbildning!

Här kan du läsa beslutet

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår