Höstens juniorutbildning kickar igång i Tensta och Rinkeby

Nyhet
Postad den 2019 M09 6 2:42 PM
Coachande verksamhet i Järva
Husby

Nu börjar en ny grupp sin första juniorutbildning i Rinkeby-Tensta. Utbildningen ger viktiga samhällskunskaper och värdefulla kontakter med olika yrkespersoner. Den handlar om personlig utveckling så väl som en första rad på sitt CV.

Utbildningen kick-startades med en resa till Göteborg för att ge de tio deltagarna chansen att lära känna varandra och för att få en kort introduktion i utbildningens ämnen. Resan arrangerades och genomfördes tillsammans med ungdomarna och avslutades med en heldag på Liseberg.

Petros som är en av kursdeltagarna säger:

Jag gillar att få se nya platser och miljöer. Jag tyckte också om samarbetsövningarna och ser fram emot att lära mig mer om att samarbeta i grupp

En av de grundstenarna i utbildningen är kursen SBK (Situation Beteende Konsekvens). Det är ett bra förändringsverktyg för att utvärdera vilka vägar som finns att gå för att uppnå det resultat man vill ha.

Aweis, ungdomscoach på Fryshuset

Personalen hade lika stort utbyte av resan som ungdomarna hade. För oss handlar det om att skapa en god lärmiljö där våra unga trivs och kan börja ta makten över sin framtid och starta sin personliga utveckling. Vi möjliggör och unga gör och unga gör, säger Aweis, ungdomscoach på Fryshuset i Rinkeby.

Fryshuset kommer träffa ungdomarna varje vecka under hösten 2019 till dess att de diplomeras strax innan årsskiftet.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.