”Motorburen ungdom” samlar unga med motorintresse

Nyhet
Postad den 2019 M10 8 10:29 AM
Motorburen ungdom
Östra Göinge
Borlänge
Torsås

Fryshuset i Broby, Östra Göinge, bjöd under fredagen på festlig stämning för unga som gillar motorer, bra ljud och att ha roligt med andra bilfantaster. Bilträffen ”End of Summer – Knislinge” lockade drygt 300 bilar och över 500 besökare.

Fryshuset vill med verksamheten Motorburen ungdom erbjuda trygga mötesplatser för unga med motorintresse, där de kan utöva sin passion och delta i att utforma verksamheten. Här ska unga få möta positiva vuxna förebilder som kan inspirera dem till att både utveckla sitt intresse och sig själva. Vi vill ta tillvara på ungas intressen istället för att se det som ett problem.

Även träffen i Torsås en vecka tidigare blev en succé. Mellan 70–80 unga samlades för att visa upp sina bilar, umgås, äta korv och tävla om fina priser.

Den huvudsakliga målgruppen för projektet är unga 13–25 år med intresse för motor tex. A- och EPA-traktorer och bilar. Vi finns i Borlänge, Östra Göinge och Torsås och på varje plats utbildar vi unga team som får planera och arrangera aktiviteter för andra unga inom intresset.

Har du frågor om verksamheten – kontakta verksamhetsansvarige Gustav Svan
Projektet möjliggörs av Arvsfonden.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.