Non-Silence Generation släpper matchningsverktyg för föreningslivet

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2019-11-05

Den svenska demokratin utmanas av allt färre föreningsaktiva. Särskilt bland målgruppen unga syns det tydligt. Fryshuset och Raoul Wallenberg Academy lanserar därför nu stolt en webbplats som ger unga, oavsett bakgrund, verktygen som behövs för att kunna organisera sig i föreningslivet.

Idag, den 5 november, lanseras nonsilencegeneration.se. Här inspirerar vi till att själva starta och driva föreningar, lyfter unga förebilder inom föreningslivet samt har en matchningsguide som kopplar ihop unga med föreningar och ideella uppdrag runt om i Sverige. Med vårt digitala verktyg hoppas vi nå unga som annars kanske inte skulle vänt sig till just föreningslivet.

Non-Silence Generation är ett nationellt projekt som genomförs under 3 år i samarbete mellan Fryshuset och Raoul Wallenberg Academy och är finansierat av Postkodlotteriet.

Föreningslivet är en arena där unga får utöva och lära sig demokrati. Genom att engagera fler unga i föreningslivet får fler en chans att forma samhället och bli stärkt som ledare, säger Sarah Scheller, generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy.

Några av föreningarna som är med i matchningsguiden är: Scouterna, Rädda Barnens Ungdomsförbund, Unga Allergiker, Kvinna till Kvinna, Unga Forskare, Tjejzonen, Ungdomens Nykterhetsförbund, Fryshuset Basket, Sverok, Fältbiologerna, Friluftsfrämjandet och flera av de politiska ungdomsförbunden.

För oss på Fryshuset är det extra viktigt att unga hittar in i föreningslivet eftersom vi vet att en känsla av sammanhang, möjligheten att utöva sina passioner och närvarande vuxna förebilder är viktigt för att motverka att unga hamnar i andra, mer destruktiva sammanhang, säger Anna Sandqvist Hagelin, projektledare på Fryshuset.

Vi har tagit fram webbplatsen i nära samarbete med vår digitala partner Bazooka.
Så vänta inte! Kolla in nonsilencegeneration.se