Nu startar podden “D e D” - om ungas samhällsklimat i Malmö

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-3-10
verksamhet D´e´D plats Malmö

Mimmie Andreasson, 24 år, har varit verksam i flera verksamheter på Fryshuset i Malmö. En av dem är “D e D” som trygghetsvandrar, skapar relation med unga och har som syfte att ge unga stöttning och väcka lust att själva kunna påverka och förändra samhället.

Nu startar hon och kollegan Jelissa podden D e D som kommer vara en plattform där unga kan prata fritt om olika ämnen och vilka förändringar de anser behövs i samhället.

Podden kommer ha ett fokus på Malmö men kommer även ta upp ämnen som rör unga generellt. Genom att bjuda in unga samhällsaktiva personer, profiler från Fryshuset och andra som unga ser upp till delas kunskap, erfarenheter och ger insyn i ungas liv idag. Det slutgiltiga målet är att de unga sedan själva ska fortsätta driva podden, med handledning från Mimmie.

– Min tanke kring podden startade när jag började arbeta i D’e’D projektet. Här väcktes tankarna kring en trygg plattform för ungdomar att få utvecklas, dela med sig men framförallt få vara sig själva och bli accepterade för den de är. Därav startade jag mötesplatsen, men jag kände att vi behövde något extra där vi kan nå ut till allmänheten men även skapa underlag för förändring. Jag hade länge varit intresserad av att podda men jag visste inte hur eller om vad, sen klickade det och idéerna växte!

Jag vill att podden ska vara en gemensam plattform för unga där dem på ett lättsamt och roligt sätt kan få känna igen sig i tankar och åsikter men även få lära sig mer om samhällsklimatet i Malmö, om politik och olika myndigheter. Mitt mål är att våra ungdomar som vi har från mötesplatsen ska komma och prata om olika ämnen, och att vi därefter har ett bra underlag att kunna ta vidare till politiker och kommunfullmäktige, myndigheter och andra som vill och behöver ta del av de åsikter unga har idag, om vår stad och vilken förändring de vill ska ske.

 

Måndag 1 mars släpper vi vårt första riktiga avsnitt där vi förklarar mer om vad podden handlar om och varför vi startar den. Jag poddar ihop med en av mina kollegor Julissa, men det kommer även bli andra från Fryshuset som kommer att podda med mig, samt ungdomar och andra gäster. Avsnitten kommer därefter att sändas varje måndag och just nu har vi 53 avsnitt planerade, så minst ett år vill vi hålla den uppe. Slutgiltiga målet är att aktivera ungdomarna till att själva hålla i podden med handledning av mig, så att de tillslut kan styra det själva!

Jag har märkt att ungas röster inte hörs när beslut tas och att många unga ofta anser att beslutsfattare prioriterar fel. Därför startar jag nu en trygg plattform, där vi kommer att prata om allt ifrån hur det är att vara kär, till vad unga vill se för förändring. Här kommer ni att få lyssna på unga i Malmö, eldsjälar, artister, politiker och många andra som kommer att bidra till förändring. På vägen kommer vi gemensamt att få lära oss om olika ämnen, samla underlag och förhoppningsvis lyfta på ett och annat ögonbryn!

Vi finns överallt där poddar finns. Följ med oss på vår resa, vi hörs i lurarna!

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår