Ny passion - "Äg din natur" med Scouterna

Nyhet
Postad den 2019 M07 6 6:45 PM
Fryshuset Grundskola Västra
Husby

För många kanske skola är att bara sitta vid skolbänken. Här blandar vi det med praktiska ämnen för att öka studiemotivationen, skapa självständiga individer och ge dem kunskaper för att kunna äga sin natur och njuta av att vara i den.

Dana Ali, passionslärare för ”Äg din natur ” på Fryshuset:

Detta är något som eleverna tar med sig in i framtiden. Att vara självständiga i naturen och njuta av den. Det blir deras fristad där de kan få ro och samla kraft till andra utmaningar.

På passionen får de tillsammans med Scouterna i Husby lära sig att sätta upp ett tält, laga mat på ett stormkök ute i naturen, överlevnad, allemansrätten och hur man är en bra ledare.

Dana:

Det stärker ens självförtroende när man får lära sig något nytt. Att få se att något inte är så svårt som man först trodde

Scouterna har lång erfarenhet av att utveckla ledare. De ger över 70 000 barn och unga från hela Sverige chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Genom samarbetet får unga ta del av verksamheten utan kostnad.

Cina Staron, regional utvecklingschef på Scouterna:

Det är fantastiskt att se engagemanget, glädjen och nyfikenheten hos barnen – det är en ära att få samskapa med dem.

Kontakt

Petra Ahrnstedt, biträdande rektor, Fryshuset Grundskola Västra, 070 – 951 52 55 eller petra.ahrnstedt@fryhsuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.