Segrar i miljökampen – hur kan vi kämpa vidare?

Miljörörelsen har under 2000-talet vunnit flera historiska segrar i Sverige. Vi har räddat den världsunika Ojnareskogen på Gotland, stoppat Preems planer på att bygga ut sitt oljeraffinaderi och påverkat allt från budgetar till kyrkoval i kampen för klimatflyktingars, urfolks och naturens rättigheter. Vad kan vi lära oss av dessa segrar? Det kommer Fältbiologernas ordförande Leo Rudberg berätta om i en engagerande föreläsning/workshop för Fryshusets Climate Changemakerspaces torsdagen 18 november, kl. 16.00.

Adress: Mårtensdalsgatan 2-8, salen Planet One (Röda tegelhuset, gymnasiebyggnaden, bottenplan). 

Allt fler människor lider, tvingas på flykt eller dör i torka, översvämningar och bränder i klimatkrisens spår. Samtidigt lever vi i Jordens sjätte massutdöende av arter – det största hotet mot livet på planeten sedan dinosaurierna dog ut för 65 000 000 år sedan. 

Politiken går i fel riktning. Trots det lever hoppet. Hur kan fredlig civil olydnad bidra till att stoppa kolbrytning och skogsskövling? Och vad kan vi göra för att nå nya framgångar för en radikal och solidarisk miljörörelse? Kom och inspireras och lär er mer av Fältbiologerna, en av Sveriges största miljö- och naturorganisation för barn och unga och Leo kommer dela med sig av sina erfarenheter av att rädda skogar, tala med ministrar och stoppa fossilindustrin. 

Anmäl er HÄRVarmt välkomna!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår