Skolköket räddar frukt och grönt, gör juice och bars och säljer på ICA i Husby

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-11-1
verksamhet Skolköket plats Husby

Skolköket räddar frukt och grönsaker från Ica i Husby och producerar färskpressad juice som sedan säljs i butiken. Det är sen gammalt. Nu har Fryshusets Skolkök även lanserat en mellanmålsbar.

Igår sålde och demade Skolköket sina egentillverkade produkter hos den lokala Ica handlaren. Det blev ett lyckat event med många nöjda kunder – och slutsålt efter ett par timmar!

Som ett steg i att minska sitt matsvinn har ICA Supermarket i Husby skänkt över 7 000 kg frukt till Skolköket i år. En del har använts till juicer som säljs i butiken. Överskottet av försäljningen går självklart till ungdomslöner. Fryshuset inledde 2017 ett samarbete med Ica Stiftelsen med målet att stärka handlarens relation till unga i området, minska matsvinn, skapa extrajobb för unga samt öka ungas intresse för mat och matbranschen. Initiativet har gett många ungdomar en första rad på sitt CV, arbetslivserfarenhet, lön och en trygg vuxen som ger uppmuntran inom deras passion – mat.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår