Stand By Me Game: ett medvetenhets-och kritiskt tänkande verktyg om självständighet och uppväxt

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-10-30
verksamhet Stand by me plats Göteborg

Välkommen till Stand by Me-världen: en underligt formad planet med omärkbara begränsningar där alla medborgare, vid en ålder av 16 år, lämnar sitt hem och sina familjer för att möta speciella äventyr och utmaningar med sina superkrafter.

Detta scenario är något som är vardag för de pojkar och flickor som lämnar det alternativa vårdsystemet och som uppmanas att möta och hantera de utmaningarna som kommer med en sådan självständighet tidigare än sina kamrater. Detta gratis och nedladdningsbara spelet är ett medvetenhets-och kritiskt tänkande verktyg om självständighet och uppväxt byggt genom en deltagande process tack vare Stand by Me Europaprojekt. Spelet tillämpas pojkar och flickor men också de vuxna som följer dem.

Du kan ladda ner spelet här >>>

Stand by Me är ett internationellt kompetensutvecklingsprojekt inom området för barns och ungas rättigheter. Det startades 2018 i storstadsområdet Milano i samarbete med ett nätverk av organisationer som är aktiva inom det civila samhället i Milano (Italien), Göteborg (Sverige), Brasov (Rumänien) och Nicosia (Cypern) med co-finansiering från EU-programmet ´Rättigheter, jämlikhet och medborgarskap´. Målet med Stand by Me är att effektivisera politik och insatser riktade mot ungdomar som är på väg att lämna ett vårdhem eller en fosterfamilj och som, när de uppnår myndig ålder, inte bor med sin biologiska familj på grund av ett domstolsbeslut (s.k. care leavers).

För att veta mer om projektets resultat, följ oss på Facebook
Projektet finansieras av Europeiska unionen.