Stenastiftelsen bidrar med en halv miljon kronor till Fryshusets förebyggande verksamhet i Malmö

Nyhet
Postad den 2019 M11 20 9:30 AM

Stenastiftelsen har tillsammans med bland annat Kronprinsessparets Stiftelse beslutat att stödja Fryshuset i Malmö så att vi kan utvidga vår förebyggande verksamhet. Stenastiftelsen skjuter till en halv miljon kronor.

Fryshuset möter i den förebyggande verksamheten unga, som befinner sig i eller är på väg in i kriminella miljöer och erbjuder dem att delta i mentorskapsprogram och i olika öppenvårdsinsatser. Med de nya anslagen kommer vi kunna arbeta med fler unga som befinner sig i destruktiva miljöer.

Fryshuset är en ideell organisation som arbetar för att barn och unga ska få hopp och framtidstro. Idag är tyvärr kriminalitet ett stort problem i Sverige. Varje ungdom som väljer en annan väg är en vinst för hela samhället. Vi inom Stenastiftelsen vill på det här sättet stödja Fryshusets verksamhet och bidra till att unga gör positiva val i livet, säger Madeleine Olsson Eriksson, styrelseordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Om Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur grundades år 1996 i samband med skeppsredare Sten A Olssons 80-årsdag. Stiftelsen främjar vetenskaplig forskning och utveckling, samt alla konst- och kulturarter, humaniora och kristna samfund.  Från och med år 1996, då Stenastiftelsen grundades, har t o m år 2019 beslut fattats om utdelning av drygt 460 miljoner kronor som stöd till specifika projekt, totalt 149 stipendiater inom kulturområdet, samt 280 masterstipendier som resebidrag.

www.stenastiftelsen.se

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.