Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-3-19

Svenska PostkodLotteriet delar årligen ut hela sitt överskott till sina 58 förmånstagare. Vi på Fryshuset är oerhört glada och tacksamma för att idag ha tagit emot en check på 18 miljoner kronor!

Drygt 1 miljard kronor delades ut när Postkodlotteriet genomförde sin årliga förmånsgala idag. Sedan starten 2005 har Svenska Postkodlotteriet delat ut drygt 12 miljarder kronor till det svenska civilsamhället.

Stödet från PostkodLotteriet är otroligt värdefullt för oss. Eftersom pengarna inte är öronmärkta kan vi använda dem där vi ser att behoven är störst och göra de förändringar som vi ser är de mest relevanta för att vi ska kunna leva vår vision – att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen, säger Johan Oljeqvist, VD för Fryshuset.

Med de medel Fryshuset fick 2020 har vi bland annat kunnat arbeta efter devisen Vi ställer inte in, vi ställer om. Vi har utökat vår verksamhet digitalt, omvandlat större gruppverksamheter till mindre, flyttat ut verksamhet, Corona-anpassat och stöttat upp med fler ledare och trygghetsvärdar. Allt för att säkra ungas möjlighet till fortsatta positiva sammanhang och för att bidra till att stötta unga i deras mående, motivation och framtidstro under ett väldigt omvälvande år.

Tack till alla lottköpare!

Vi vill rikta ett stort varmt tack till alla lottköpare som genom sitt lottköp bidrar till vårt arbete med att ge bra förutsättningar för unga att växa, utvecklas och må bra!

Det här är #postkodeffekten:

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här kallar vi för postkodeffekten.

LÄS MER HÄR

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår