YOU + MUSIC på Fryshuset i Malmö 2–3 december

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 11/30/2022
plats Malmö

Att hitta kreativa musikintresserade ungdomar i Malmö är inte svårt. Här finns både musikgymnasium samt en uppsjö av kreativa mötesplatser. Dock kan avståndet mellan hantverket, förebilderna och branschen kännas stort för unga musiker. För att minska det avståndet öppnar Fryshuset den 2-3 december sina dörrar och arrangerar tillsammans med Grammis och YOU+ ”YOU+MUSIC”, en tvådagars kreativ mötesplats där Malmös ungdomar får chansen att lyssna till, träffa och uppträda inför artister och branschfolk.

Artisten Leslie Tay, som kommer att finnas på plats under bägge dagarna för att inspirera och möta nästa generations musiker, ser eventet som stor chans för Malmös ungdomar.

– Det här är en unik chans där Malmö hämtar ner musikindustrin till sig, en chans som kan inspirera ungdomar till att ta nästa steg i sin musik, säger Leslie Tay.

Dagarna kommer att bestå av föreläsningar från förebilder inom branschen, panelsnack med artister som Leslie Tay, Jëlly & Rankz samt representanter från samarbetspartners som Universal, Sony, Warner, Spotify, Live Nation varvat med uppträdanden från unga lovande musiker inför besökare och samarbetspartners.

Slutligen har den Malmöbördiga och albumaktuella rapparen Rankz en uppmaning till målgruppen:

– När jag ville släppa musik hade jag ingen information om hur det funkar, jag fick lära mig själv och omge mig av folk som kunde branschen. YOU+MUSIC kan ge ungdomar ett försprång i kunskap och nätverk för att kunna släppa sin musik.

YOU+MUSIC riktar sig till unga musiker från 15 år och uppåt. Anmälan för unga som vill delta görs på följande länk https://youmusicfryshuset.confetti.events

Unga som vill få chansen att uppträda eller medverka på annat sätt är välkomna att kontakta Josef Eghbal på Fryshuset: josef.eghbal@fryshuset.se

Kontakt

För pressinformation eller mer info om projektet kontakta gärna projektledare Josef Eghbal på Fryshuset josef.eghbal@fryshuset.se, 072- 301 16 53

Om You+Music

YOU+ Music är två dagar av live talks, showcases och personliga möten med framgångsrika artister och producenter. YOU+ MUSIC har i år temat Möjligheter. Allt som sker under dagarna handlar om att öppna dörrar och visa olika vägar framåt för unga som vill utforska och revolutionera musikbranschen.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår