Lorena kommer ursprungligen från Uppsala men flyttade till Malmö för 6 år sedan och började studera pedagogik. Hon bytte sedan inriktning och frilansar numera inom projektledning, media och kommunikation när hon inte är föräldraledig med sin son på fyra månader.

– Jag har alltid tyckt att det är intressant att arbeta med unga. Fryshuset kände jag till från min tid i Uppsala och när en vän bjöd in mig till en informationsträff hos United Sisters i Malmö så nappade jag direkt.

Efter informationsträffen och en intervju hos United Sisters gick Lorena en två dagar lång utbildning tillsammans med andra blivande coacher. Sen matchades coacherna med tjejer som de senare träffar en gång i veckan under ett års tid.

– Vi började träffas i oktober förra året. Den tjej jag matchades med tycker mycket om konst och kultur så vi går ofta på museum eller olika utställningar. Vi tycker båda om att fika gott, gå promenader och ibland träffas vi bara och pratar. Det finns så mycket jag önskar att någon sagt till mig när jag var tonåring som jag vill dela med mig av nu.

När Lorena tänker tillbaka på sina tonår känner hon att hon velat ha någon att snacka med, en storassysterfigur att bolla erfarenheter mot.

– Jag tror att många har fördomar om de som är äldre eller yngre och att det är nyttigt att umgås över generationsgränserna. Jag har lärt mig väldigt mycket av tjejen jag träffar och vår relation har verkligen blivit en vänskap! Jag upplever också att hon vågar mer och mer och att hon känner att hon har någon som lyssnar. Det händer så mycket när man är ung och jag kan aldrig säga ”såhär är det” för vi har så olika erfarenheter och uppväxter men vi brukar ha olika samtal om livet som tonåring.

 

Är du nyfiken på att bli volontär hos United Sisters i Malmö? Skriv till vår coach-samordnare för att höra mer och/eller boka tid för en intervju: elin.ferm@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår