”Alla är egna, på riktigt. Alla har någonting att säga, som kan inspirera mig.”

 

Claire är uppvuxen i Skärholmen utanför Stockholm. Musiken fick hon genom sin familj och en extra språngbräda gav Fryshuset i Skärholmen henne. Efter många långa timmar i studion tar nu Claire nästa steg och delar med sig av sin berättelse, genom musiken. Låten Individuality Toxicality är redan ute och den 29 november släpper hon sin första Ep.

Berätta, Claire, vem är du?
Bra fråga! Jag måste tänka lite. Jag är någon som vill uppleva mycket i livet. Jag är nog en person som reflekterar mycket, lite för mycket. Jag har mina upplevelser och dokumenterar dem genom att skapa musik. Genom att göra det så kan jag få andra att relatera till vad det är jag känner och går igenom. Så det kan hjälpa dem. Genom att skapa tillhörighet, eller genom att jag är ärlig, och på så sätt kan inspirera andra till att vara ärliga.

Hur kommer det sig att det blev musik?
Den känslan man får av musik, utan att egentligen kanske behöva definiera den eller beskriva den med ord, det är något jag rent kroppsligt tycker om.

Vad vill du uttrycka med din musik?
Jag vill visa att alla känslor är okej. Genom att göra både och, positivt och negativt laddade låtar, så kan jag visa att det är en del av livet. Både upp och ned. Allt är som det är, och det är bra att det är så.

Det har jag själv väldigt svårt för egentligen, vilket är rätt ironiskt. Genom musiken så kanske jag kan hitta den där acceptansen själv. I början handlar det ofta om terapi för mig. Det är min stund som jag tar för att jag gillar den. Och för att jag behöver den. Men när jag väl börjar dela den med andra, om jag väljer det, så kan det komma ut något ännu bättre.

Vad har din omgivning betytt för dig och din kreativa process?
Rent konkret har jag fått mycket möjligheter genom Fryshuset, i Skärholmen. Dels genom projekt som arrangerades där, men framförallt genom att jag träffat andra människor där. Alla är egna, på riktigt, och har någonting att säga som kan inspirera mig. Särskilt med den mångfald som finns i Skärholmen. Och det är väldigt viktigt, att kunna möta folk som har olika upplevelser och olika historier.

Det är ingen prestige heller, utan man lyfts oavsett. Jag är väldigt introvert när det gäller mitt skapande – det tar lång tid att skapa en bra låt och jag kan verkligen köra på där. Så att våga utmana mig själv har varit särskilt viktig i min skapandeprocess. Att visa upp låten för andra, kliva ur min confort zone. Det har påverkat min utveckling och gav mig något. Kan inte säga exakt vad, men det tog mig till nästa nivå.

Vad är din vision med musiken och för dig själv som artist?
Jag vill absolut jobba med musik! Det är lätt att säga att man vill komma långt, men vad är långt? Jag vill definitivt synas, för att skapa min legacy. Och den ska vara autentisk. Det betyder inte att det behöver inte vara samma musik och stil hela tiden, utan mer om att jag gör val som är bra för mig, som jag kan stå för. Det handlar inte bara om sound, det handlar om hela jag, om välmående.

Claire är en del av musikverksamheten på Fryshuset i Skärholmen.

 

_______________________________________

I porträttserien Young Essentials får vi inblick i några av de tankar och funderingar som Fryshusets unga har om identitet, kultur, hopp och framtid. Allt det som är så viktigt för att skapa starka individer som kan förändra världen både idag och imorgon. Det är dags att lyfta upp och ta tillvara på den unga kreativitet som finns inom Fryshusets och universums väggar.

Möt våra Young Essentials.

Foto: Christine Leuhusen

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår