Story
Up & Coming
Liv1
Hammarby Sjöstad

Hon började jobba när hon var 12 år, startade sitt första företag när hon var 21 år, idag driver hon sin egen frisörsalong Urban Hair. Sarah vet hur det är att arbeta hårt för sin dröm.

Jag minns känslan av att slita åt någon annan och hur jag tänkte att detta inte var ett liv för mig. Jag har alltid vetat om att jag vill göra något större, jag har alltid vetat om att jag är mer en ledare än en följare så jag vill bara bli bättre och bättre.

Livet som egen företagare är inte alltid lätt. Under sin resa har Sarah stött på motgångar, att driva eget företag har inte alltid varit enkelt eller självklart.

Ibland när jag tittar tillbaka på vissa stunder så undrar jag hur jag ens orkade fortsätta. Jag kan känna mig ganska ensam som ägare, jag ska tillfredsställa kunder, personal och ha tid för min familj. När det skiter sig så är det mig allt hamnar på.

Men Sarah har alltid haft en hunger, som hon beskriver det. Hon har fokuserat på lösningar och är inte den som ger upp i första taget.

Jag har lärt mig mycket om mig själv, och en sak jag insett är att jag gillar motgångar! Jag känner att jag måste klara av dom innan jag kan gå vidare. Med varje hinder så kommer det lärdomar och de är extremt värdefulla och ska ses som en gåva. Man tänker inte på det i stunden men sen blir allt väldigt klart.

Sarah kände aldrig att en traditionell karriär var något för henne, utan drevs istället av att skapa något eget utifrån sina egna visioner.

Jag är stolt över mig själv för jag trodde på mig själv och gjorde något. Jag gick igång på att folk garvade åt mig eller skrattade när jag beskrev mina visioner. Jag var ivrig och kände inte för att plugga vidare, det fanns ingen som kunde se till så jag och min familj var ekonomiskt stabila. Så jag hoppade över universitetet och fick lära mig saker på egen hand och det blev något bra!

Hennes framgångsrika hårsalong Urban Hair fokuserar på hår med textur, alltså hår som inte är rakt.

Vi välkomnar självklart alla hårtyper men jag tyckte väldigt tidigt att det saknades en salong med kunniga frisörer som kunde ta hand om lockigt/afro hår.

Som en utveckling av salongen startar Sarah nu även igång Urban Academics tillsammans med en kollega. Efter att ha mött kunder som känt sig avvisade av frisörer på grund av bristande kunskaper om hår med textur så kommer de nu satsa på att utbilda färdiga frisörer inom just detta för att bredda kunskapen.

Idag blir tyvärr många kunder fortfarande avvisade från frisörer eftersom det saknas kompetens inom hår med textur ( dvs allt som inte är rakt). Så vi har redan börjat på några privata frisörskolor och gymnasier men ska satsa på färdiga frisörer som jobbar idag och som vill gå korta kurser för att bredda kunskapen. 

 Jag delar upp min tid mellan att sköta allt administrativt, jobba med kunder och åka runt och utbilda andra frisörer.

Samtidigt som hon byggt upp sitt företag har hon även hunnit bilda familj.

Jag går emot den kvinnliga karriärsnormen. Ofta så tror man att barn kommer efter en karriär eller att karriären kommer efter barnen. Men jag lyckades med 3 barn och ett företag. Nu handlar det mer om att jobba smartare, och det som motiverar mig är mina barn. Jag vill kunna ha det så bra så att jag inte behöver missa deras uppväxt, det ska vara värt den enorma tiden jag spenderar på arbetet så att jag ändå kan planera och tillbringa så mycket tid med dem som möjligt.

Sarah jobbar inte bara hårt med sitt företag utan även på att vara en förebild för sina barn och andra.

En förebild för mig är någon som du kan se upp till och som visar dig att det går, visar att det finns dåliga dagar också men som är transparant med hur man tar sig igenom det. Jag vill tro att jag är den personen för mina barn. Jag vill att kvinnor och unga ska se på mig och tänka om hon kan så kan jag, jag är mer än villig att ge råd och tips och allt för att kunna motivera fler till att tro på sig själva.

Jag har höga mål och är väldigt ambitiös ibland kanske lite för ambitiös, och det är något som håller mig motiverad och stark mentalt, jag vill liksom ha det bra ställt för hela familjen. 

Sarahs hårda arbete har även resulterat i att hon blev en Streetsmart mentor åt Kerstin Lindberg Göransson, VD för Akademiska Hus, ett av Sveriges största fastighetsbolag genom Fryshusets mentorsprogram Up & Coming.

Syftet med programmet är att bredda synen på kompetens genom att låta VD:ar och ledare från både näringsliv och fack lära känna människor med en annan bakgrund än den de är vana att möta i näringslivet. Därmed får de möjligheten att förstå hur det kan finnas alternativa vägar till erfarenhet och kompetens än de traditionella.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.