Jag har alltid sökt mig till organisationer med tydliga värdegrunder som jag kan stå upp för fullt ut.

 

– I början av corona var det många som stängde ned men vi måste finnas kvar för de unga som behöver oss. En stor anledningen till att jag vill stanna kvar på Fryshuset är att alla gör allt för att hjälp andra. Det är otroligt stort fokus på mänskliga rättigheter. Jag har alltid sökt mig till organisationer med tydliga värdegrunder som jag kan stå upp för fullt ut. På Fryshuset fullföljs de uttalade värderingarna verkligen, vilket ibland är ovanligt. 

Ulrica arbetar med att leda och styra Fryshuset i Göteborg och i väst vilket innebär att ha koll på detaljer kring ekonomi och avtal, se efter att målen uppnås och värdegrunden fullföljs. Året om finns det ett mobilt stödteam att kontakta i Göteborg, men nytt för i år är att Fryshuset i Göteborg har sommaröppet. På onsdagar och torsdagar finns nu under sommaren en öppen verksamhet för unga där de får hålla på med roliga aktiviteter såsom konst, pingis, fotboll eller musik.

“En uppgraderad fritidsgård” 

– Precis. Det är lite mer uppstyrt än en fritidsgård. Skillnaden är att ledarna är specialiserade på olika ämnen vilket gör att unga kan få en stark kontakt och förtroende för vuxna som delar deras intressen. 

Vad är det bästa med fryshuset? 
– Helt klart värdegrunden och att få höra av unga att vuxna för första gången har lyssnat på dem när de kommit till Fryshuset. Allt Fryshuset gör handlar om värdegrunden och organisationen byggs av människor som lever värdegrunden och alla försöker se till att värdegrunden lever vidare. Det är en organisation som bemöter människor med på ett likvärdigt sätt. 

Vad betyder Fryshuset för dig? 
– När jag var ung hörde jag talas om Fryshuset och jag har alltid känt en dragning till organisationen. Nu får jag äntligen en chans att vara en del av förändringen som Fryshuset skapar för unga. Anledningen att jag känner så starkt efter så kort tid är helt på grund av den fantastiska värdegrunden som Fryshuset har. 

Text: Alicia Olén, sommarjobbare från Fryshusets gymnasium 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår