Idag lagar han minestronesoppa med pasta i. Till det serveras ugnsrostat bröd, örtsmör, sallad och en omelett.

– Jag vill att eleverna ska se fram emot lunchen och njuta av den. Så att de får den energi de behöver för resten av skoldagen. Nu i början provar jag mig fram för att se vad de tycker om. Hittills har maten gått åt nästan varje dag.

Eleverna kommer ofta in och tackar honom för maten och säger att den är god. Och han uppskattar att eleverna ger honom feedback.

– Det är viktigt att eleverna känner att de kan vara delaktiga i skolköket och maten jag lagar. Snart ska jag sätta upp en låda där de kan tipsa mig om recept de gillar.

Mat som alla kan äta

– Dagens vegetariska är alltid vegansk. Då kan nästan alla äta. Till dagen kött- eller fiskrätt använder jag halalkött så långt det går. Hittills har jag lyckats, men det är ett mycket dyrare alternativ. Eleverna får alltid veta exakt vad jag serverar så de kan välja tryggt.

Bästa köket?
Det senast storköket Manne jobbade i var TV4a matsal, under Pontus Frithiof, där han ansvarade för lunchen. Senare flyttade Pontus verksamheten till DN-skrapan och döpte krogen till Tidningshuset by Pontus. På Fryshuset Grundskola Västra lagar han inte lunch till fullt lika många, men hans ambitioner är höga.

– Min vision är att vi ska bli den bästa skolan med det bästa köket. Folk från innerstan ska vilja komma hit till Husby och Fryshuset Grundskola Västras matsal för att äta.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår