Info covid-19

Information kring våren 2021
Inför vårens termin vill vi informera dig som varit kund hos oss under hösten 2020 eller nu våren 2021 om följande:

 • Kursstart är flyttad till 25/1-31/1 beroende på vilken veckodag du ska gå. Alla kurser startar vecka 4.
 • Vi återanmäler inte er som gått våra kurser under hösten 2020 automatiskt, ni måste själv gå in på vår hemsida och göra en ny anmälan för våren 2021.
 • Pga. restriktioner kring Corona har vi reducerat antalet personer i våra salar enligt regeln för 10 kvm/person. Detta medför att vi inte har lika många platser som vanligt, missa inte att anmäla dig.
 • Vi kommer att erbjuda ”prova-på” klass under första veckan 25/1-31/1 på vissa av våra kurser där vi har gott om plats. Ni betalar då 100 kr för denna prova-på-klass om ni inte anmäler er till hela kursen efteråt. På vår hemsida kan ni se vilka kurser som går att prova-på, de ligger som enstaka kurstillfälle över ordinarie kurs.
 • Under våren 2021 kommer vi tyvärr inte att låta klippkorts-elever eller drop-in elever att delta då vi måste veta vilka, och hur många personer som befinner sig i salarna. Om du köpt ett klippkort för att delta på vårens kurser – hör av dig till oss om du vill ha hjälp med att ändra det till en anmälan.
 • För våra terminskorts-elever våren 2021 ber vi er att anmäla er till de klasser ni vill gå på – minst 3 max 6 klasser denna termin på vår hemsida. Anmäl dig bara till kurser du faktiskt kommer att delta på. Du får alltså bara gå på kurser där du står med på deltagarlistan. Har du frågor kring detta – hör av dig till oss.

De nya restriktionerna kring en veckas karantän efter utlandssemester gäller naturligtvis även våra lärare och kunder, vi ber er som deltagare att följa detta.

I det fall restriktionerna släpper kommer vi naturligtvis att omvärdera möjligheter för klippkort, drop-in och terminskortare att delta på våra klasser, men det är inget vi kan lova i dagsläget.

I övrigt gäller följande anpassningar:

 • Vi gör inga kontaktövningar.
 • Vi städar extra noga i lokalerna, bland annat torkas handtag av flera gånger per dag.
 • Det finns handsprit i alla salar.
 • Vi ber alla närstående att bara vara en person som lämnar av era barn. Vårterminen 2021 vill vi att ni alla som har barn under 10 år väntar med barnen nedanför trapporna och rakt fram genom glasdörrarna där det finns en större foajé. Barnen kommer att bli hämtade av sin lärare där, var i god tid. Medföjande kan sedan gå rakt ut därifrån genom de gula ytterdörrarna i foajén. För er som har barn äldre än 10 år ber vi er att inte följa med barnen längre än till ordinarie entré. Vi tillåter inga föräldrar i danskorridoren.
 • Medan barnen har lektion uppmuntrar vi föräldrar och närstående att gå en promenad istället för att sitta och vänta på Fryshuset.
 • Eleverna bör byta om hemma så långt det är möjligt. Våra omklädningsrum har ett maxkapacitet i nuläget på 4 personer, därför riskerar du att få vänta om du behöver byta om där.
 • Vi ber er tvätta händerna innan och efter danslektionen.
 • Vid in och utgång i salen håller vi avstånd.
 • Vi använder ingen utrustning på lektionerna förutom balettstänger, som vi tvättar extra noga.
 • Vi ber fortfarande och först och främst alla som visar minsta symptom att stanna hemma.

Vi ser fram emot vårterminen och önskar att vi alla ska känna oss trygga och hålla oss friska.

Vänligen,
Danscenter

Vill du läsa mer om Fryshusets beslut med hänsyn till de nya skärpa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, gå in på vår hemsida: https://fryshuset.se/nyhet/corona-skarpta-allmanna-rad-paverkar-oss-alla/

Vill du läsa mer om Fryshusets hållning med hänsyn till Covid-19, gå in på vår hemsida: https://fryshuset.se/nyhet/coronavirus-covid-19-och-fryshusets-verksamheter

Mer information finns på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/
Känner du dig sjuk läs mer och sök vård på: https://www.1177.se/

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår