Workshop

Modern och nutida dans workshop

Under hösten 2020 erbjuder koreografen och dansare Ellinor Ljungkvist tre workshops. Varje workshop fokuserar på ett aktuellt ämne inom modern/samtida dans och performancekonst. Ambitionen är att varje dansare ska få en upplevelse som hen kan ta med sig till andra situationer inom dansträning och livet. Inga förkunskaper krävs utan det viktiga är att en vill upptäcka något nytt!

Hela kursen ( 2,5 h x 3) kostar 1050 kr.

Drop-in Priset för en enstaka lektion kostar 400 kr. Detta köper du i vår reception där du betalar med swish eller kort (inga kontanter) och du får ett kvitto som du visar upp för läraren.

Du anmäler dig till hela kursen här >>>

  1. (5 september)

Meditation & improvisation

Workshopen inleds med en guidad meditation till melankolisk musik följt av dansimprovisation. Meditationen handlar om kroppens förmåga att fantisera och ens inre upplevelse. Vi besöker olika affektiva platser vilken mentala resa tar fysisk form som dansimprovisation. Improvisationen är uppgiftsbaserad och dansas till elektronisk dansmusik. Dessa två sessions är sammanhängande och inspirerar ens dansteknik på flera nivåer.

  1. (19 september)

Performancekonst & samtida dans

Performancekonst är en genre inom bildkonsten som har inspirerat den samtida dansens. Denna workshop kombinerar dessa två genrer genom att använda performanceidéer på ett dansant sätt. Vi lär oss olika koreografier där dansen är idéburen och har en konkret mening. Vi värmer upp, dansar och stretchar till ambient technomusik.

  1. (3 oktober)

Dans & storytelling

Det är fortfarande ovanligt att tänka på koreografi som storytelling fast det ligger så nära varandra. Därför kommer dansövningar och koreografier med narrativ praktiseras i denna workshop. Narrativen är både fiktiva som verkliga och skildras genom det samtida dansens olika performancestilar.

www.ellinorljungkvist.com

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.