image

Om skolan

Vi vill att alla unga ska få chansen att nå sina drömmar. Därför kombinerar vi höga förväntningar med tydliga mål och feedback. Det gör att våra nior på Fryshuset grundskola Västra går ut med gymnasiebehörighet, har god studieteknik och är väl förberedda för framtiden.

En liten skola där alla syns

I Fryshuset grundskola Västra är alla elever trygga och sedda. Tillsammans har vi byggt en välkomnande och lugn atmosfär där olikheter ses som en tillgång. Ansök till Fryshuset grundskola Västra genom att fylla i ansökningsformuläret!

Lärandet är ett samarbete

Lärandet är ett nära samarbete mellan elev, lärare och vårdnadshavare. Vi har en hög personaltäthet med lärare som kan flera språk och har erfarenhet från flera olika branscher.

Ett steg ut mot arbetslivet

Vi samverkar med företag, föreningar och andra aktörer för att ge våra elever en inblick i vuxenlivet och verktyg för att ta en aktiv del i samhället.

Fryshusets skolor

Fryshuset har bedrivit skolor med kvalitet och goda resultat sedan 1997. Idag finns grundskola, gymnasieskola och folkhögskola med över 2000 elever och studenter.

Fysisk miljö

Skolan ligger i nyrenoverade lokaler som är lätta att ta sig till, och som ger studiero och lockar till nyfikenhet. Här finns moderna klassrum för lektioner inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, språk, hemkunskap slöjd, bild och gymnastik. Det finns också utrymmen för elevernas passionsämnen. Vi har en musikstudio, gymnastiksal, gym, utegym, stor sal för hem- och konsumentkunskap, trädgård och mycket annat.

30 års erfarenhet

Fryshuset har drygt 60 verksamheter där unga får verktyg att själva påverka sin framtid. Vi tror på respektfulla möten och varje individs inneboende kraft.

I våra verksamheter engagerar sig unga i allt från att skaffa ett jobb, studera vidare, starta ett företag eller en förening och arrangera meningsfulla aktiviteter för unga till att vara delaktiga i myndigheter och företags beslutsfattande. Där passionen finns, finns kraften att förändra!

Om skolan i korthet

  • Dator att använda hemma samt Cromebooks i skolan
  • Skolköket har en egen kock där du kan påverka maten
  • Inga håltimmar
  • Läxläsning med lärare under skoltid
  • Franska eller spanska som andraspråk
  • Gratis aktiviteter efter skolan och på loven. Gymträning och diskussionsgrupper eller turneringar i pingis, fotboll, FIFA och basket.
  • Nära samarbete med universitet, organisationer och näringsliv för att skapa viktiga kontakter och drömmar inför framtiden.

Ansök till vår skola genom ansökningsformuläret!

Röd ruta med texten Ansök här

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår