image

Ansökan

Fryshuset vill hjälpa ungdomar med det dom brinner för. Därför har våra skolor valt att kalla våra inriktningar för passioner istället. Passionerna du kan välja mellan är: Basket, Dans, Musik, Skate, Bild & form samt Träning & hälsa. Du gör sedan ett färdighetsprov i den passion som du söker till.

Ansökan till årskurs 7

Om du går i årskurs 6 och vill ansöka till att börja på Fryshusets Grundskola till årskurs 7 så gör du det via Stockholms stads e-tjänst “Söka skola”. Ansökan är öppen mellan 15 januari – 15 februari. Utöver det måste du även ansöka om att få göra ett färdighetsprov hos oss. Detta gör du genom att fylla i vårt ansökningsformulär. Du måste sedan klara färdighetsprovet för att få en plats på på skolan.

Intresseformulär

 

Ansökan till reservplats

Om du vill söka en reservplats hos Fryshuset Grundskola behöver du fylla i vårt ansökningsformulär. När du fyllt i ansökningsformuläret hamnar du i vår elevkö och du kommer sedan att bli kallad till att göra ett färdighetsprov.

Om du klarar färdighetsprovet så hamnar du på vår reservlista. När en plats blir ledig i den passion du söker till så kommer vi att kontakta er för att erbjuda en plats på skolan.

Färdighetsprov

När du fyllt i ansökningsformuläret är nästa steg är att delta på ett färdighetsprov. Vi erbjuder tillfällen för färdighetsprov ca två gånger per termin.

Datum och tider för färdighetsproven läggs upp här på hemsidan. När det sedan är dags för färdighetsprov får ni som har fyllt i formuläret även en påminnelse via mail. Hos vissa hamnar mailet i skräpposten, så kolla även där.

I lådan nedanför hittar du mer information om hur du kommer förberedd till ditt färdighetsprov

Viktiga datum 2022

15 januari – 15 februari är ansökan öppen för blivande elever som söker till åk 7 med start hösten 2022. Ansökan görs via e-tjänsten ”söka skola” på Stockholms stads hemsida.

Tisdag 15/2
9.00 – 10.00 Prövning för de som går i nuvarande åk7 + åk8 och söker reservplats. Ingen föranmälan krävs!
10.00 – 12.00 Prövning för de som söker åk 7 till hösten (tider mailas ut)

Onsdag 16/2
12.00 – 15.30 Prövning för de som söker åk 7 till hösten (tider mailas ut)

Torsdag 17/2
12.00 – 14.30 Prövning för de som söker åk 7 till hösten (tider mailas ut)
14.30 – 15.30 (reservansökan för dig söker åk 7 till hösten, men som inte gjort en ansökan via ”söka skola”)

Onsdag 9 feb kl. 17.30-20 har vi Öppet hus.
Fredag 25 mars får du som söker till åk 7 med skolstart hösten 2022 besked.
Torsdag 7 april behöver du senast bekräfta om ni vill ha platsen eller ej (gäller de som söker åk 7 till hösten).

Övrig information

  • Vi har 27 elever i varje klass.
  • Vi tar in ca 15-20 elever i varje passion och totalt är det 108 elever som går i varje årskurs. Varje klass är blandad med elever som har olika passioner.
  • Vi använder oss av poängsystem, syskonförtur och närhetsprincipen. Antagningsbeslutet kan inte överklagas.

 

För frågor gällande ansökan kan ni maila: ansokning.grundskolan@fryshuset.se

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår