Om oss

Fryshuskyrkan finns till för att lyssna, skapa mötesplatser och samtal. Vi samverkar med alla verksamheter på Fryshuset kring psykisk hälsa, våld i nära relationer och självkänsla– genom föredrag, teater, film, musik och samtal.

Interreligöst arbete

Vi föds in i den religion som våra föräldrar tillhör. Ofta präglar religiösa uppfattningar oss i större utsträckning än vi själva anar. Samtidigt lever vi i en tid när religionen används som ett alibi för konflikter. Historien är full av exempel på krig och förföljelser i religionens namn. På Fryshuset vet vi att vi måste samarbeta, oavsett varifrån vi kommer. Vi arbetar över alla tros-, religions- och ideologigränser i tätt samarbete med Tillsammans för Sverige. Vi arbetar för fred och förståelse där ungdomar känner sig inkluderade och stöttade, oavsett tro,
religion och ideologi.

Välkomna till samtal, våra präster har tystnadsplikt

Att få samtala med andra om vårt liv och våra tankar är ett djupt mänskligt behov. Alla är välkomna att kontakta oss på Fryshuskyrkan. Prästerna har absolut tystnadsplikt. En präst får inte anmäla (har ingen anmälningsplikt), inte ens om polis, läkare eller andra myndighetspersoner kräver det.

Det vi vill förmedla är att alla människor är älskade. Älskade för den vi är och inte det vi presterar, och komma ihåg att vi alla kan göra fel men aldrig vara fel.

Andrum – en plats för stillhet

Andrum är en fristad som är öppen för alla människor – oavsett tro. I vårt Andrum finns
chans till eftertanke, meditation eller bön. Tanken är att vem som helst, när som helst,
ska kunna gå hit. Andrum finns på Fryshuset i Hammarby Sjöstad och nyckel finns i
receptionen.

Varje onsdag klockan 12.00 hålls tio minuters tystnad, tid för fred, eftertanke och meditation i Fryshusets
Andrum. Alla är välkomna att delta, oavsett tro eller icketro.

Klubb Manifest – en mötesplats för musik och samtal

Klubb Manifest är en livescen för rättvisefrågor, en annorlunda och återkommande klubb och sprakande kulturscen på Södermalm. Initiativet till klubben kom från några ungdomar på Fryshuset och Nacka Gymnasium. Målet är att allt från unga indiekids till gamla proggare tillsammans ska skaka liv i viljan till engagemang för viktiga rättvise- och sociala frågor – i den värld och tid vi lever – och samtidigt få en lustfylld och inspirerande kväll med nya möten och musik och andra kulturformer som vidgar perspektiven. Artisterna som uppträder är en blandning av nya talanger och etablerade kända namn, varvat med t ex spoken word, dans, film, stand up  och information av sakkunniga eldsjälar.

Läs mer: https://www.facebook.com/Klubb-manifest-Talkshow-livemusik-och-livsviktiga-fr%C3%A5gor-204375392955722/

Läger för unga

Skidläger i Undersvik
På sportlovet arrangerar vi i Fryshuskyrkan varje år ett integrerat skidläger till Stiftsgården Undersvik i Hälsingland!

Pilgrimsvandring och storytelling på Gotland
Under Kristi himmelfärdshelgen åker vi till Gotland och vandrar under fyra dagar eller som i år; arbetar med skrivande och våra livsberättelser. I mötet med naturen och gemenskapen med varandra får vi samtala om livet, längtan, hopp, drömmar och meningen med alltihopa.

Är du intresserad av att följa med?
Kontakta oss på Fryshuskyrkan så berättar vi mer.

Musikkollektiv

Under 2018 fick åtta unga musiker hjälp av Fryshuskyrkan att vaska fram sina mest personliga berättelser och uttryck, samt vägledning i processen att spela in och samla sina individuella låtar på ett album. Kollektivet samlades kring en gemensam låt med citat av Fryshusets grundare Anders Carlberg som handlar om att på ett bra sätt förmedla hopp.
Projektet tar avstamp i Fryshusets värdegrund om att ge unga möjlighet att genom sina passioner förändra världen och i tron på varje människas unika berättelse!

Filmpuff:

Album:

 

 

Vi som arbetar på Fryshuskyrkan är:

Tommie Sewon – musiker/pedagog
Verksamhetsansvarig
Telefon: 073-950 24 81
tommie.sewon@fryshuset.se

Ulrica Stigberg – Präst
Telefon: 073-950 24 62
ulrica.stigberg@fryshuset.se

Maria. K. Rydinger – Präst och projektledare för Tillsammans för Sverige
Telefon: 073-950 24 60
maria.k.rydinger@fryshuset.se

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår