image

Lugna Gatan

Lugna Gatan har sedan 1995 arbetat med unga i utanförskap och öka deras förutsättningar för att bli en del av samhället.

Syftet är att integrera unga människor i samhället genom arbete och sysselsättning, därigenom skapar vi hållbar trygghet. Vi möter unga där unga är och som inte nås eller organiseras av andra organisationer eller samhällsinstanser. Vi arbetar med alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i eller riskerar att hamna i utanförskap. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Verksamheten består av värdar som arbetar trygghetsfrämjande genom synlighet, närvaro och goda relationer.

Verksamheten drivs bland annat av unga personer med egen erfarenhet av utanförskap och destruktiva mönster. Lugna Gatan är därmed också med och skapar arbetstillfällen för unga människor från förorterna som vill in i arbete och sysselsättning.

Idag har Lugna Gatan utvecklats till en långsiktig inkluderingslösning, där människor från olika kulturer, religioner, bakgrunder, erfarenheter, ledaregenskaper och kompetenser jobbar ihop för det svenska samhället.

Läs: Socioekonomiskt bokslut för Lugna Gatan

Se filmen om Great Corner Lugna gatan, ett unikt samarbete med Project Playground som ska hjälpa unga i kåkstaden Langa ur utanförskap och in i en positiv miljö här.

Kontakt

address

Besöksadress

Mårtensdalsgatan 2-8
12030 Stockholm
address

Postadress

Box 92022
12006 Stockholm
phone

Telefon & email

+46739502310
navid.yousefi@fryshuset.se
contact

Selcuk Uysal

Samordnare
+46739502397
contact

Navid Yousefi

Driftchef
+46739502310

TRUE STORIES

True stories

Berättelser från Fryshuset Inspireras av unga, anställda och andra på Fryshuset.

Visa alla berättelser

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår