Om Lugna Gatan

The future is under construction

Lugna Gatan står just nu inför ett vägval, där en 25-årig verksamhet håller på att avvecklas och omstöpas, för att bli någonting nytt. Samhället skiftar konstant, och i takt med det våra förutsättningar att nå unga. Vi måste jobba aktivt med att förstå och uppdatera vår roll i förhållande till detta. Lugna Gatan håller örat mot marken och är inte rädda för det som är nytt och okänt, utan provar oss fram, korrigerar och förbättrar ständigt våra metoder. Bara så kan vi fortsätta vara en modern trygghetsaktör som vågar stå kvar, i det svåra, det föränderliga, det nya och det komplexa. För att där kunna se och ta vara på möjligheter och mobilisera vår kraft där andra ser problem.

Lugna Gatan finns i dagsläget kvar på tre skolor förutom i Fryshuset, och dessa uppdrag fortlöper. Vi tror på metoden och arbetssättet och ser fram emot när vi nu ska ta nästa steg på vår resa och utifrån vår vision hitta fler uppdragsgivare som delar vår värdegrund och målsättning.

Under tiden går det jättebra att fortsätta kontakta oss via mail eller telefon.

 

Hållbar trygghet genom inkludering

Fryshusets verksamhet Lugna Gatan har sedan 1995 arbetat med att skapa trygghet i miljöer där unga rör sig och finns. Vårt arbetssätt är trygghet genom inkludering, vilket innebär att vi skapar en positiv förändring i målgruppen som leder till trygghet. Med en extremt kompetent personalgrupp och Fryshusets hela organisation i ryggen, är detta ett framgångsrecept som vi än idag är ensamma om att lyckas med.

Lugna Gatan har under årens lopp utvecklats till en långsiktig inkluderingslösning, där människor från olika kulturer, religioner, bakgrunder, erfarenheter, ledaregenskaper och kompetenser jobbar ihop för det svenska samhället.

 

Vårt erbjudande i korthet

Vi erbjuder tjänster i form av trygghetsfrämjande ungdomsvärdar som arbetar i miljöer där unga rör sig och finns. Vi är det första, självklara mötet med unga, och vi förvaltar och ser till att relationen blir till det bättre.

Genom närvaro, dialog och relation skapar våra erfarna värdar en positiv förändring hos de unga individerna, som leder till trygghet för dem och deras omgivning. Med Fryshusets organisation i ryggen kan vi också slussa dem vidare in i andra, mer positiva sammanhang.

Vi vill således se en förflyttning – inte nödvändigtvis geografisk men en positiv förflyttning av individen. För uppdragsgivarens del innebär det exempelvis minskade kostnader i form av skadegörelse, ordningsstörande beteende och konflikter. Bieffekten är inte heller fy skam: en ljusare framtid för unga individer.

Våra trygghetslösningar passar i exempelvis bostadsområden (på uppdrag av kommun och stadsdel) i kollektivtrafiken, kring fastigheter, i skolor, badhus, bibliotek, ungdomsevenemang etc. Alla miljöer där unga rör sig och finns.
Läs mer om vårt erbjudande här.

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.