Om oss

Hos oss kan unga träffas, umgås och aktivera sig på sina egna villkor. Här finns utrymme för engagemang, ansvarstagande och utveckling men även återhämtning, kraftsamling och rekreation för den som behöver.

Vi skapar gemenskap, trygghet och glädje
Vi jobbar aktivt för att skapa en känsla av gemenskap, trygghet och glädje genom att umgås, samtala och delta i olika sällskapsaktiviteter med unga. Vi agerar stöd gällande läxor, skolgång, fritiden, framtiden och andra teman som utgör ungas vardag.

Vi lyssnar på dig!
Är du ungdom och har förslag på hur vi kan bli bättre? Snacka med personalen, delta på ett gårdsmöte eller släng ner en lapp i förslagslådan. Vi försöker forma fritidsgården efter ungas behov!

Välkommen till oss!
Vi ligger på Mariaskolan vid Zinkensdamm i Stockholm. Det enklaste sättet att komma till oss är att gå in via Maria skolgata 50. Då kommer du in på skolgården som du bara går rakt fram igenom tills du kommer till ett träd vid en bänk. Till höger ligger entrén och en vit Maria ungdomsklubb-skylt hänger ovanför dörren. Lite krångligt men värt besväret!

Tillgänglighet
Vi arbetar ständigt för att alla ungdomarna känna sig välkomna oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, etnicitet, religionstillhörighet, funktionsvariation eller sexuell läggning. Tyvärr har lokalen idag brister för den med rullstol/permobil, vi är medvetna om detta och jobbar för att den ska bli bättre anpassad. Välkommen att kontakta oss om du har frågor om detta!

Aktiviteter
Varje måndag, tisdag och torsdag har vi musikstudio med musikcoach som du kan boka in helt gratis. Du kan då spela in sång, rap, skriva låtar eller lära dig musikproduktion tillsammans med musikcoachen. Om du är intresserad av att använda studion på egen hand så kan du ta Studiokörkort för att kunna sitta själv och jobba.

Samverkar med hela Fryshuset
För att stärka unga och hjälpa dem att utvecklas i sina intressen och passioner, samverkar vi ofta tillsammans med andra verksamheter i Fryshuset. Vi hjälper unga in till verksamheter som matchar deras specifika intresse så de kan lägga mer tid på det som de älskar att göra.