image

IOP Rinkeby-Kista

Under 2022 bedriver Fryshuset i Järva ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) med stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm. Stadsdelen finansierar projektet som utbildar 16 unga fredsambassadörer i Husby och Rinkeby i DPC.

Fryshuset har arbetat i Rinkeby-Kista i 8 år och länge engagerat unga för att bli positiva förebilder för andra unga och motverka våld och att unga dras in i destruktiva sammanhang. Genom IOP:t Fredsbyggarna stärker vi unga i åldrarna 16-19 till att agera konfliktförebyggande och medlande genom att utbilda dem i DPC-metoden. De får också träffa representanter för polisen, socialtjänsten, fältarna och andra viktiga samhällsaktörer som är aktiva i området för att göra det till en bättre och tryggare plats för unga. Genom att bygga tillitsfulla relationer till dessa aktörer kan de unga fredsambassadörerna bygga broar mellan unga och myndigheter. Fredsambassadörerna kommer att avsluta programmet med att göra en konfliktanalys av sina områden och presentera den, tillsammans med förslag på lösningar och initiativ för att förebygga och lösa konflikter som unga upplever, för stadsdelen och polisen. De kommer också att anordna aktiviteter för att nå ut till 200 unga i stadsdelen och främja goda relationer mellan unga som annars inte möts så ofta.

Projektet är ett ettårigt IOP.

För mer information, kontakta:

Semret Meskel, Platschef Fryshuset i Järva: semret.meskel@fryshuset.se

Samrand Faik, Projektledare Fredsambassadörerna: samrand.faik@fryshuset.se

Sarah Dolah, Metodansvarig DPC: sarah.dolah@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår