image

Utbildningar

Vi utbildar också unga, vuxna, kommuner, organisationer och företag i medling och konfliktlösning. Om du är intresserad av att gå en av våra utbildningar kan du anmäla ditt intresse här.

Organisationer och företag

Om du är intresserad av att ta metoden DPC till din organisation, företag eller myndighet så arrangerar vi både hela utbildningar för 8-16 personer samt erbjuder möjlighet att delta på en utbildning med blandade deltagare på Fryshuset en gång om året.

Vi har erfarenhet av att utbilda grupper på ledningsnivå, ungdomsgrupper från 15 år och uppåt, och personalgrupper inom olika områden. Hör av er med ert behov så hittar vi en bra lösning som passar er.

Kontakta sarah.dolah@fryshuset.se för mer information.

Ladda ner PDF om utbildningen här. 

För dig som är ung ledare

Om du är en ung ledare som är en positiv förebild för andra unga och som har behov av att utveckla dina kunskaper inom konfliktförståelse och medling så kan du anmäla ditt intresse till att delta vid en av våra utbildningar under 2021 genom att maila sarah.dolah@fryshuset.se. Berätta vem du är, varför du är intresserad av utbildningen och varför du tror att den kommer vara användbar för dig i ditt engagemang eller arbete. Vi rekryterar deltagare baserat på olika kriterier, och söker alltid att skapa en blandad grupp som kan lära sig mycket av varandra.

Sagt om våra utbildningar:

”Jag kunde använda mig av verktygen redan veckan efter utbildningen. En situation uppstod på fritidsgården mellan två unga och jag valde att agera på ett annat sätt än jag brukar. Jag testade det vi lärt oss, och det fungerade! Jag tror att lösningen blev mer hållbar än den hade blivit om jag gjorde som jag brukat förut.”

”Förut när jag mötte unga i konflikter så reagerade jag mycket känslomässigt. Nu är jag mer uppmärksam på vad som sker i situationen och med mig själv. Jag vet att jag har möjligheten att gå därifrån om jag vill.”

”Hemligheten bakom DPC ligger i sättet att lyssna på. Det gäller att undvika att döma eller lägga ord i andras munnar.”

”Jag har alltid trott att förändring inte är möjlig utan blodspillan. Nu tror jag att det skulle kunna gå.”

”Utbildningen gör så att man kan ta in komplex information om hur konflikt fungerar på ett enkelt sätt, tack vare det pedagogiska upplägget och utbildarens goda pedagogiska förmåga.”

”En viktig lärdom är att vi som medlar inte ’äger problemet’ – det gör de som befinner sig i konflikt. Vi äger däremot processen. Vi kan inte heller lösa alla konflikter som uppstår.”

”Det här går att använda sig av i flera olika delar av livet. Man får perspektiv att se på samhället, om hur utveckling sker och hur man får ett samhälle att röra sig framåt.”

”Jag har ändrat mitt sätt att se på hur jag agerar i konflikter och vad som triggar mig”

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår