Om oss

Nätvandrarna startades 2007 för att möta ett ökat behov av vuxenkontakter på Internet. Nu sprider vi kunskap om “Livet online” genom föreläsningar och workshop för så väl unga som vuxna. Hur skapar vi Nätharmoni?

Barn och unga lever idag sina liv lika mycket på Internet som i skolan, på fritidsgården eller inom idrotten. På nätet umgås de, träffar nya vänner, söker kunskap, spelar spel eller diskuterar. Internet är ett forum för både lättsamma aktiviteter och svåra samtal. Men det kan ibland vara svårt att veta var gränsen för vad som är okej att säga och göra online eller hur man ska göra om man blivit utsatt gör något online.

Nätvandrarna möter varje åt tusentals barn och unga som vittnar om att de vill prata mer om det som sker online, positivt och negativt. Nätvandrarna stärker barn och unga i att våga berätta om något händer på nätet och ger kunskap i vad lagen säger och hur man skapar nätharmoni!

Nätvandrarna möter även vuxna för att stärka dem i kunskap kring vad barn och unga gör på nätet, hur man blir en mer engagerad vuxen och varför det är så viktigt att ha samtal kring Livet Online!

Metodskriften Nätvandra

Vår populära handbok i att möta unga online!

Skriften bygger på Motala Kommuns och Fryshusets Nätvandrares gemensamma erfarenheter av ungdomsarbete på internet och den riktar sig framförallt till er som arbetar med ungdomar i Sverige. Vi försöker ge en bild av varför och hur ni kan använda Internet i ert viktiga arbete med barn och unga.

Den tryckta upplagan av handboken är slut och det kommer inte att tryckas fler exemplar men det går bra att ladda ner den.

Ladda ner metodskriften Nätvandra!

Genom historien har vi fått stöd av

 

 

Vill du veta mer?
Ring eller maila:
Tomas Almgren
tomas.almgren@fryshuset.se
Tel: 073- 950 22 12

psst.. Du är underbar!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår