image

Vill du skriva för Dialogakademin?

Dialogakademin söker nu skribenter i åldrarna 16-30 år som vill medverka med en egen text för vår antologi "I mina skor"!

Demokratiska värden är inget vi kan ta för givet utan  måste kontinuerligt försvaras och stärkas. De senaste åren har vi sett att olika människor ifrågasätter både det demokratiska systemet och uppfattningen om alla människors lika värde.
 
Dialogakademin är övertygade om att kunskap om och igenkänning med ”den andre” kan bidra till ett samhälle där fler inser värdet av våra demokratiska värderingar. Genom att unga svenskar med judisk- och muslimsk bakgrund ges plattformen att på ett eget sätt uttrycka sina identiteter och erfarenheter kan vi stärka förståelsen för olika grupper och minska polariserande fördomar i Sverige.
 
Dialogakademin söker nu skribenter i åldrarna 16-30 som identifierar sig med den judiska respektive den muslimska tron, kulturen, eller sociala sammanhanget vill bidra med en text eller bild om hur det kan vara att leva som ung jude eller muslim i dagens Sverige. Sitter du på en berättelse eller har du kanske redan en färdig text eller dagboksanteckning som du vill utveckla? Har du kanske tagit ett talande foto?

 

 

Skicka in ditt bidrag idag! Kanske är det just din berättelse som förändrar perspektiv?                                 

Kontakt: daphne.arbouz@fryshuset.se Besök också gärna bokens egen sida på Facebook och Instagram

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår