FRYSHUSET ANSTÄLLER OMAR EL-MALLI

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 12/14/2022
plats Helsingborg

Fryshusets verksamhet i Helsingborg växer och vi har glädjen att presentera Omar El-Malli, ny medarbetare från 1 januari 2023.

Omar kommer få en tjänst som ungdomsledare med verksamhetsutvecklingsuppdrag för Fryshuset i Helsingborg och han avslutar sin tjänst som samordnare på Helsingborg City med fokus på Söder till årsskiftet.

Omar är utbildad kriminolog, brinner för ungas rättigheter i samhället och att skapa möjligheter i ungas förflyttning och utveckling.

– Vi ser Omars kompetens och engagemang som en viktig pusselbit i vårt nästa steg med Fryshuset, säger Fryshuschef Alexander Ström.
Hans bakgrund, nätverk på Söder och kunskap inom kriminologi gör att vi kan fortsätta utvecklas och skapa förutsättningar för unga i Helsingborg. 

Behovet för främjande och förebyggande insatser med unga i Helsingborg är stort. Socialförvaltningen i Helsingborg Stad har barn och unga som ett prioriterat område och vi ser därför vår verksamhet som extra viktig där vår närvaro kan skapa förutsättningar för unga.

Jag vill först och främst tacka Fryshuset för den fantastiska möjligheten att arbeta med det jag brinner för mest, säger Omar El-Malli.
Jag hoppas att jag med mina erfarenheter som uppväxt i ett utsatt område, ska kunna ge de unga rätt verktyg för att lyckas i skolan, integreras och inte behöva välja kriminaliteten. Det ska inte finnas något vi och dem, bara vi.

Det Fryshuset hör från unga är behovet av mötesplatser, sammanhang och en meningsfull fritid. Vi har en ökad oro för psykisk ohälsa och utanförskap bland unga i Helsingborg.

– Flera av våra metoder och verksamheter ger tydlig och direkt effekt på unga. Det gör att vi med trygghet kan fortsätta växa och ge unga verktyg för deras utveckling, säger Sofia Bratt-Graham, verksamhetsansvarig i Helsingborg.
Med Omar får vi fler relevanta förebilder som kan stärka ungas utveckling.

Fryshuset är tacksam för det stöd vi har från näringslivet, sponsorer och statliga medel för att möjliggöra ett bättre Helsingborg för unga. Med denna rekrytering flyttar vi fram våra positioner ytterligare och ser positivt på 2023 års möjligheter att hjälpa fler unga i Helsingborg.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår