”Att måla naturbilder ger mig frihet. Det finns inte lika mycket regler som när man målar urbana motiv.”

Maxi, berätta lite om din process. Hur får du inspiration?
Hur jag hittar inspiration kan vara ganska olika. Det kan vara allt från natur till tv-spel, och jag tar mycket bilder från mitt egna liv, på semestrar och sånt. När jag målar landskap så kan det vara från mitt eget liv, vilket jag tycker är mer intressant, då det är något som hänt mig. Jag gillar tv-spel och det är inte så många som göra vackra akvareller med motiv från tv-spel, så det är kul att vara först med det.

När jag målar så har jag ofta något att lyssna på eller en serie igång vid sidan av som jag kan kolla lite på när det torkar. Det gör att jag kan hålla på längre, så att jag inte bara behöver ha tankarna på bilden.

Vad driver dig?
Att bli en fulltids-konstnär och att hitta min egen stil. För då tycker jag man blir mer intressant som konstnär. Man berättar någonting, man har en story bakom tavlan. Det är därför jag gillar att måla från mitt eget liv. Det är min story.

Vad drömmer du om?
Att gå på min drömskola i London, en av de finaste konstskolorna i världen, Royal College of Art. Den är riktigt svår att komma in på.

Hur kommer skejten in i det här?
Jag skejtar med min pappa två gånger i veckan, mest på helgerna. Det var egentligen min lillebror som introducerade det i familjen. Jag vill absolut fortsätta med skejten. Det är min motion. Jag skulle inte kunna tänka mig hålla på med friidrott eller basket eller så… Man får en kick av det. Och när man sätter ett trick så svarar kroppen med adrenalin!

Maxi är elev på Fryshusets Grundskola.

_______________________________________

I porträttserien Young Essentials får vi inblick i några av de tankar och funderingar som Fryshusets unga har om identitet, kultur, hopp och framtid. Allt det som är så viktigt för att skapa starka individer som kan förändra världen både idag och imorgon. Det är dags att lyfta upp och ta tillvara på den unga kreativitet som finns inom Fryshusets och universums väggar.

Möt våra Young Essentials.

Foto: Christine Leuhusen