image

Att leva i Sverige - Utbildnings program för föräldrar

Att leva i Sverige är en metod för inkludering och en väg in i samhället. Syftet med utbildningen är att stärka föräldrar som efterfrågar kunskapsökning, information och kännedom om det svenska samhället och på bästa sätt ge förutsättningar till dem och barnen att må bra.

Metoder

Sammanfattning

Att komma till ett nytt land är en stor förändring för både vuxna och barn. Ibland kan barn ha lättare att komma in i det nya samhället än vuxna. Vuxna kan därför bli beroende av sina barn i kontakterna med samhället. Det kan leda till ändrade roller i familjen och att det läggs ett för stort ansvar på barnen. Det är därför viktigt att föräldrar får kunskap om det samhälle familjen har kommit till och förstår att barnets nya vardag och livsmiljö också blir en del av deras person.

Målgrupp

Det här materialet vänder sig till dig som arbetar med integrations och etableringsstöd till människor som är nya i Sverige. Utbildningen är för föräldrar som efterfrågar mer kunskapsökning, information och kännedom om det svenska samhället.

Innehåll

Utbildningstillfälle 1: Mänskliga rättigheter
Utbildningstillfälle 2: Demokrati
Utbildningstillfälle 3: Jämställdhet
Utbildningstillfälle 4: Kultur och traditioner
Utbildningstillfälle 5: Uppmärksamma det positiva
Utbildningstillfälle 6: Bevara sitt lugn – Ignorera negativt beteende
Utbildningstillfälle 7: Problemlösning

Kostnad

Pris på förfrågan.

Kontakt

Zozan Inci – zozan.inci@fryshuset.se

Vilka är vi?

Sedan 1984 har Fryshuset arbetat med att bygga goda relationer med unga. Vi utgår ifrån deras passioner och skapar gemenskaper där unga hörs, räknas och utvecklas. Det stärker deras självkänsla. Vi arbetar med alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i eller riskerar att hamna i utanförskap.