Aktiviteter och Passioner

I MUKs kreativa studio får du gör det du brinner för – på riktigt. Var med på workshops och träffa förebilder inom dans, musik, kreativt skapande och gaming och hitta vägen framåt för att förverkliga din dröm. Du kan också bara komma hit och hänga, träffa kompisar och ta det lugnt en stund. Vad du än vill göra tar vi det på allvar.

Passioner

Vi uppmuntrar alla de unga som kommer till oss att utforska andra intresseområden för att hitta vad de brinner för. Vår vison är att unga genom sina passioner kan förändra världen.

Varje dag kan ungdomarna komma och utforska sin passion. Varje passion ansvaras för av en utbildad personal som kan stötta ungdomarna i sitt utforskande. För att ta reda på när den ansvariga personalen finns på plats så är det bara att komma till gården och se vårt månadsschema eller skriv till oss på instagram: muk.fryshuset.

Textil design

Symaskin, tyger, textilfärg, kom och gör om dina gamla kläder till något nytt eller designa dina egna från början till slut. Alva Wikman har det huvudsakliga ansvaret och har både sömnad samt design kompetens.

Musik och studio

Spela in din egen musik eller gör en cover, lär dig hur inspelningstekniken fungerar och utveckla din passion. Habib Nafar har det huvudsakliga ansvaret för musiken och har både erfarenhet som artist och som producent. Tillsammans med hen jobbar Ida Karseland som har gitarrkunskaper.

Foto/film

Lär dig om ljussättning, kamerateknik, foto och filmredigering, eller utforska en ny möjlig passion.

Gaming

Kom och lär känna andra gaming intresserade eller bara spela. Vi har tre gaming datorer, PS4 och nintendo swich som är tillgängliga varje dag. Vi anordnar även turnering och samarbetar med andra föreningar för att erbjuda de största möjligheterna för utveckling. Habib Nafar har ansvar för gaming passionen.

Livskunskap

Lär dig allt du inte får lära dig i skolan men som du måste veta för att klara dig. Svaren på frågor så som hur betalar du en räkning och vad händer om du inte gör det. Vilka rättigheter och skyldigheter har du på ett jobb eller vad en deklaration är. Få hjälp att skriva ett CV som väcker intresse och att ställa dig i bostadskön. All personal har tillsammans med utomstående aktörer kompetens att både hjälpa till praktiskt och svara på frågor som ungdomarna har.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår